{ "thumbnails": false, "extend_single_slide_donot_hide_txt": true }
[{"data_id":"slide_1","image":"https://www.imperialbrands.gr/media/photos/position_2_1920x450.jpg","title":"","description":"","target":"","url":"","link_enabled":false}]
[{"data_id":"slide_1","image":"https://www.imperialbrands.gr/media/photos/position_2_1920x450.jpg","title":"","description":"","target":"","url":"","link_enabled":false}]
[{"data_id":"slide_1","image":"https://www.imperialbrands.gr/media/photos/position_2_1920x450.jpg","title":"","description":"","target":"","url":"","link_enabled":false}]
 
 

Κάπνισμα

Οι άνθρωποι καπνίζουν για ποικίλους λόγους μεταξύ των οποίων για να απολαύσουν  τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα του καπνού. Καπνίζουν για να χαλαρώσουν, για να αποκτήσουν αυξημένη συγκέντρωση ή στα πλαίσια της καθημερινής κοινωνικής τους δραστηριότητας.

Σε κάθε περίπτωση υποστηρίζουμε ότι οι ενήλικες πρέπει να έχουν ελευθερία επιλογής, έχοντας όμως πλήρη επίγνωση των σχετικών κινδύνων για την υγεία τους. Ο ρόλος των ρυθμιστικών αρχών, μεταξύ άλλων, είναι να παρέχουν στο κοινό σαφή και συνεπή ενημέρωση σχετικά με αυτούς τους κινδύνους, ενώ από την πλευρά μας υποστηρίζουμε την ορθολογική και τεκμηριωμένη ρύθμιση των προϊόντων καπνού.


Συνειδητή Επιλογή μόνο από Ενήλικες

Πιστεύουμε ότι η απόφαση χρήσης προϊόντων καπνού είναι μια επιλογή αποκλειστικά για ενήλικες. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση οι ανήλικοι να καπνίζουν ή να χρησιμοποιούν προϊόντα καπνού. Υποστηρίζουμε την επιβολή σοβαρών κυρώσεων και ποινών στους λιανοπωλητές που πωλούν προϊόντα καπνού σε παιδιά.

Η προστασία των ανηλίκων από τη χρήση προϊόντων καπνού αποτελεί προτεραιότητα τόσο για εμάς, όσο και κοινωνία γενικότερα.  Από την πλευρά μας, δεν κατευθύνουμε καμία εμπορική μας ενέργεια αναφορικά με τα προϊόντα μας σε άτομα κάτω των 18 ετών ή σε μη καπνιστές.

Τηρούμε τις κανονιστικές ρυθμίσεις και εφαρμόζουμε αρχές αυτοδέσμευσης μέσα από τα Διεθνή Πρότυπα Marketing και προωθούμε πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα προς το λιανικό εμπόριο, προκειμένου να στηρίξουμε την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε ανήλικους.

 

Κάπνισμα και Υγεία

Το κάπνισμα προκαλεί σοβαρές ασθένειες στους καπνιστές, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, των καρδιακών παθήσεων και του εμφυσήματος.  Συμφωνούμε με το ότι οι κυβερνήσεις και οι αρχές δημόσιας υγείας πρέπει να προωθούν ξεκάθαρα και συνεπή μηνύματα σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία που προκαλούνται από το κάπνισμα. Οι ενήλικες θα πρέπει να καθοδηγούνται από αυτά τα μηνύματα, όταν αποφασίζουν εάν θα καπνίσουν. Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να καπνίζουν.

 

Εθιστικότητα

Το κάπνισμα είναι εθιστικό και η διακοπή του μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση.

Παρότι η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι εύκολη διαδικασία, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό στους καπνιστές ότι μπορούν να διακόψουν, εάν το θελήσουν. Εκατομμύρια άνθρωποι σταμάτησαν το κάπνισμα, η πλειοψηφία χωρίς βοήθεια.

Αναμφίβολα, για να περιοριστούν οι κίνδυνοι του καπνίσματος για την υγεία, το αποτελεσματικότερο βήμα είναι η διακοπή αυτού. Για τους δε καπνιστές που έχουν αποφασίσει να σταματήσουν, είναι πάντα διαθέσιμες οι πληροφορίες που δημοσιεύονται από τις αρχές δημόσιας υγείας, αλλά και τα κέντρα διακοπής καπνίσματος.

 

Παθητικό Κάπνισμα

Το παθητικό κάπνισμα, επίσης γνωστό ως δευτερογενές κάπνισμα ή περιβαλλοντικό κάπνισμα, συμβαίνει όταν ένα άτομο εισπνέει τοξικές αναθυμιάσεις που έχουν παραμείνει στον αέρα ή σε γύρω αντικείμενα αφού έχει καπνιστεί ένα τσιγάρο. Οι αρχές δημόσιας υγείας παγκοσμίως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δευτερογενής καπνός προκαλεί ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα σε μη καπνιστές και εμείς δεν αμφισβητούμε το συγκεκριμένο μήνυμα.


Απαγόρευση του Καπνίσματος σε Δημόσιους Χώρους

Η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, έχει εφαρμοστεί από τις αρχές δημόσιας υγείας, λόγω ανησυχίας αναφορικά με το δευτερογενή καπνό. Κατά την γνώμη μας, αυτό είναι ένα πολύ ακραίο βήμα που έχει επίσης οδηγήσει σε κλείσιμο επιχειρήσεων, χώρων φιλοξενίας και εστίασης.

Δεν θεωρούμε αποτελεσματική την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά υποστηρίζουμε την εφαρμογή πρακτικών λύσεων, όπως την ύπαρξη καλά αεριζόμενων χώρων καπνιστών και μη καπνιστών.

Το πρόβλημα με τις απαγορεύσεις είναι ότι οδηγούν σε άλλες απαγορεύσεις. Είναι ανησυχητικό ότι ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών απαγορεύει ή ρυθμίζει το κάπνισμα σε υπαίθριους χώρους, ιδιωτικές κατοικίες ή ιδιωτικά οχήματα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτιολογία πίσω από αυτό. Δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστό τα κράτη ή οι ρυθμιστικές αρχές να προσπαθούν να ελέγξουν την ιδιωτική μας ζωή με αυτόν τον τρόπο.


Απορρίμματα προϊόντων καπνού

Όλοι οι καταναλωτές έχουν την ευθύνη της σωστής απόρριψης των απορριμμάτων τους, είτε αυτά είναι αποτσίγαρα, είτε συσκευασίες, τσίχλες, κουτιά αναψυκτικών, δοχεία γρήγορου φαγητού ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα.

Πιστεύουμε ότι η καλύτερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση του θέματος με τα απορρίμματα είναι οι βασικοί ενδιαφερόμενοι -όπως οι εταιρείες καπνικών προϊόντων, η κυβέρνηση, οι περιβαλλοντικοί φορείς, οι επιχειρήσεις και οι τοπικές κοινωνίες- να συνεργαστούν προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να αλλάξουν την συμπεριφορά των ανθρώπων.

Είμαστε πάντα διαθέσιμοι στο να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες που επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν και να αλλάξουν το μοντέλο συμπεριφοράς ως προς την απόρριψη σκουπιδιών.

 

Προϊόντα Νέας Γενιάς

Θέλουμε πάντα να προσφέρουμε στους ενήλικους καπνιστές «Κάτι Καλύτερο» και γι’ αυτό έχουμε δεσμευτεί σε μία στρατηγική ανάπτυξης στην κατηγορία των Προϊόντων Νέας Γενιάς. Η προσέγγιση μας επικεντρώνεται στην κατηγορία προϊόντων ατμίσματος και ειδικότερα στο πρωτοποριακό ηλεκτρονικό τσιγάρο myblu.

Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός φορέων και οργανισμών Δημόσιας Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα προϊόντα ατμίσματος, η μεγαλύτερη και πιο ανεπτυγμένη κατηγορία μεταξύ των Προϊόντων Νέας Γενιάς, είναι πιο ασφαλή από τα συμβατικά τσιγάρα και ως εκ τούτου μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μείωση των βλαβών που σχετίζονται με τον καπνό.

Η νομοθεσία των Προϊόντων Νέας Γενιάς εξελίσσεται συνεχώς και από την πλευρά μας συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη θέσπιση ενός αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου. Ένα καλό νομοθετικό πλαίσιο διασφαλίζει ότι οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και πληροφόρηση που μπορούν να εμπιστευτούν.

Ειδικότερα, πιστεύουμε πως τα Προϊόντα Νέας Γενιάς δεν πρέπει να εξισώνονται νομοθετικά και φορολογικά με τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού.


Marketing

Στην Ιmperial εμπορευόμαστε τα προϊόντα μας υπεύθυνα.

Εκτός από τις εθνικές κανονιστικές ρυθμίσεις, εφαρμόζουμε επιπλέον Διεθνή Πρότυπα Μάρκετινγκ, τα οποία μέσω ξεκάθαρων κανόνων και αρχών μας επιτρέπουν να διασφαλίσουμε ότι οι διαφημιστικές και προωθητικές μας δραστηριότητες απευθύνονται μόνο σε ενήλικους καπνιστές.

Οι εργαζόμενοι μας εκπαιδεύονται ώστε να τηρούν και να εφαρμόζουν τα πρότυπά μας, τόσο στο γράμμα, όσο και στο πνεύμα τους. Τα Διεθνή Πρότυπα Μάρκετινγκ οφείλουν να τηρούν και οι συνεργαζόμενες με την  Imperial εταιρείες.


Εταιρική Υπευθυνότητα

Η ζήτηση των προϊόντων μας είναι σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιστεύουμε ότι η ζήτηση πρέπει να καλύπτεται από υπεύθυνες επιχειρήσεις, στις οποίες να εφαρμόζονται υψηλά και διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, να πληρώνουν φόρους, να συνεισφέρουν στην κοινωνία θετικά και να σέβονται το περιβάλλον.

Πολλές πτυχές της υπεύθυνης επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι εγγενείς σε κάθε καλά οργανωμένη και ηγετική επιχείρηση. Κατανοούμε επίσης ότι έχουμε συγκεκριμένα θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και υπόκεινται σε υψηλό επίπεδο ελέγχου και συχνά νομοθεσίας.

Για εμάς, η υπεύθυνη λειτουργία είναι αναπόσπαστο στοιχείο σε όλα όσα κάνουμε. Υποστηρίζει την εμπορική μας στρατηγική, προσδίδει εμπιστοσύνη στα ενδιαφερόμενα μέρη και ενισχύει τη θέση μας ως αξιόπιστο εργοδότη.


Νομοθεσία

Ο ρόλος των κρατικών αρχών είναι να παρέχουν στο κοινό σαφή και συνεπή μηνύματα σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία. Δεν αμφισβητούμε αυτά τα μηνύματα και υποστηρίζουμε την ορθολογική και τεκμηριωμένη ρύθμιση των προϊόντων καπνού.

Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να αμφισβητούμε δυσανάλογες και περιττές ρυθμίσεις που υπονομεύουν την αρχή της ελεύθερης επιλογής από τους ενήλικες. Κατά την άποψή μας, τέτοιου είδους νομοθετικές ρυθμίσεις αποσκοπούν στον στιγματισμό των καπνιστών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι ενήλικες καπνιστές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο.


Παράνομο Εμπόριο

H υπερβολική αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα και η δυσανάλογη νομοθεσία, τροφοδοτούν την ανάπτυξη του παράνομου εμπορίου και ενθαρρύνουμε τις αρχές να το αναγνωρίσουν.

Το παράνομο εμπόριο δεν ωφελεί κανέναν παρά τους εμπλεκόμενους εγκληματίες και δημιουργεί μια αγορά που είναι ανεξέλεγκτη. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν ευκολότερα προϊόντα καπνού, το κράτος στερείται φορολογικά έσοδα ενώ απειλούνται με κλείσιμο επιχειρήσεις χονδρεμπορίου και λιανεμπορίου.

Εμείς στην Imperial, εφαρμόζουμε αυστηρούς ελέγχους σε ολόκληρο το δίκτυο διανομής μας και διαθέτουμε ομάδα ειδικών που δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο στη συνεργασία με κυβερνήσεις, τελωνειακές αρχές και τις αρχές ειδικών φόρων κατανάλωσης προκειμένου να καταπολεμηθεί τόσο η προσφορά όσο και η πώληση παράνομων καπνικών προϊόντων.

Η προσπάθεια μας για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορικής δραστηριότητας, στρέφεται όλο και περισσότερο κατά της παραποίησης/απομίμησης, η οποία αποτελεί ένα αυξανόμενο ζήτημα για μια σειρά βιομηχανιών καταναλωτικών αγαθών. Οι μάρκες μας κατασκευάζονται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και συμμορφώνονται με όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις. Τα πλαστά προϊόντα δεν συμμορφώνονται με αυτές τις απαιτήσεις και στερούν από τους καπνιστές την ποιότητα και τη γεύση που τους συνδέουν με τις αγαπημένες τους μάρκες.

Είναι επιτακτικό τόσο για τους εμπόρους, όσο και για τους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα καπνού αποκλειστικά από νόμιμα σημεία πώλησης.